Подсилен мрежов филтър 230V/1A

Категория: Сглобени модули Публикувана на Вторник, 25 Март 2014 Написана от djpopa

 

Представям на вашето внимание новия ми модел, по-сложен мрежов филтър. Устройството е предназначено за отфилтриране на смущенията, постъпващи в аудиоапаратурата, по захранващата линия. Настоящият модел е с по-висок ред филтри за CM и DM смущения, респективно има по-добри филтърни качества, спрямо по-малкия модел, предлаган тук. Предназначен е за захранващи мрежи, с по-интензивно EMI замърсяване.

 

 

 


Лично аз ползвам такъв филтър, тъй като работилницата ми се намира в зона на промишлено производство и през деня мрежата е силно зашумена от множеството работещи мощни консуматори.
Ползването на такива филтри е силно препоръчително в аудио апаратури, които са податливи на мрежовите смущения. Особено добър резултат се наблюдава при цифрови източници-DAC, CD плеъри, DVD плеъри и др. Тези компоненти силно деградират звуковото си качество при наличие на EMI замърсяване в мрежовото напрежение.
Ясно забележим е резултата и при ползване на филтъра с полупроводникови усилватели. Поставянето на такъв филтър пред слушалковия ми усилвател, базиран на полупроводници, предизвика избистряне и омекотяване на звученето, като сцената се разгърна правилно по обем, а фокусът на музикалните инструменти се дефинира прецизно.

Препоръчвам използването на този модел филтър, само в райони със силно зашумена мрежа-близки цехове, централни градски райони, наличие на големи търговски центрове в близост и др. За употреба в жилищни квартали и отдалечени от големи консуматори райони, силно препоръчвам да се ползва по-малкия модел филтър.

Цена 20лв/бр*

За въпроси и поръчки, моля, ползвайте формата за контакти или тел.0899825933 (инж.Ивелин Йовчев).

*цена без ДДС. При издаване на фактура, към посочената цена се начислява ДДС.

Посещения: 5674