USB DAC "VARNA 4"

Категория: Сглобени модули

 

Модел, създаден през февруари 2015г. Изграден е по качествено нова концепция, ползвайки USB приемник BURR BROWN PCM2706/7 и процесор за линейните изходи WOLFSON WM8524.

Притежава голямо преимущество-пълно галванично разделяне от компютъра/таблета/телефона, към който е свързан (няма директна електрическа връзка). По този начин защитава усилвателя и цялата система след себе си от неизправности. При този модел отпада изискването да се ползва един контакт с разклонител за захранване на компютъра и аудио системата, към която е свързан DAC-а. Понеже няма директна електрическа връзка, се разкъсват т.нар. "ground loops" (затворени контури по масата), които предизвикват шумове и дори повреда на апаратурата в някои случаи. Линейните му изходи (чинчовете) вземат сигнал директно от чипа на WOLFSON, без да ползват кондензатори в сигналния път. Като се има предвид и изключителната музикалност на процесорите на английската компания WOLFSON, полученият звук е с изключително високо качество. Изходното ниво на линейните изходи е 2,1Vrms и е достатъчно високо, за да захрани перфектно всякакви видове усилватели, смесителни пултове и други. Това е преносим USB DAC, с компактни размери, захранва се по USB, няма абсолютно никакви проблеми с драйвери и съвместимост с операционните системи. Поради това е изключително подходящ за професионална употреба от дисководещи и озвучители. Лично аз ползвам подобни USB DAC-ове в дейността си на дисководещ. Предвид цената му, предимствата му и високото звуково качество, е без аналог на пазара. Казано с други думи-за такава цена няма нищо по-добро, според мен. Подробно ревю и отзиви на клиенти, може да намерите на следния линк "VARNA 4" .

 

ТЕХНИЧЕСКИ СПЕЦИФИКАЦИИ НА USB DAC "VARNA IV":
Дължина на думата -16bit
Семплираща честота -32kHz/44.1kHz/48kHz
Тип на процесора -BurrBrown, Texas Instruments, PCM2706/7 за слушалковия изход и WOLFSON WM8524 за линейния изход
Изходно ниво на линейния изход - 2,1V RMS
THD+N на линейния изход- -89dB при -1dBFS
SNR на линейния изход - 106dB
THD+N с товар 32Ohm на слушалковия изход- 0,025%
Изходна мощност при товар 32Ohm на слушалковия изход -12mW
SNR на слушалковия изход - 98dB
Входен интерфейс - USB 1.1
Изходни интерфейси - линеен изход RCA; 3,5mm букса за слушалки. И двата изхода могат да работят едновременно, без това да влияе на правилната работа на устройството.
Захранване - от USB порта на компютъра
Корпус - масивна, антирезонансна кутия от 12mm MDF, тапицирана с кожа за автотапицерии, меки крачета от самозалепващо кече.
Габарити:
Височина-55mm; Ширина-90mm; Дълбочина (с порта и буксите)-117mm
Тегло: 320гр

Крайна цена към клиенти - 190лв/бр
Гаранция 12 месеца

Комплектът включва USB DAC, гаранционна карта, листовка с описание и инструкции за експлоатация.

Производител: "ПРИМА ПАРТИ" ООД, гр.Варна, ЕИК:200670351, МОЛ: инж.Ивелин Йовчев

При необходимост от фактура, моля, оставяйте данните за фактуриране чрез ФОРМАТА ЗА КОНТАКТИ (фирмата не е регистрирана по ДДС).

Допълнителни аксесоари:

1. Интерконектен кабел RCA-RCA (чинч-чинч) за връзка ДАК-усилвател, изработен ръчно от мен, с посребрен OFC (oxygen free copper-безкислородна мед) проводник на американската компания ALPHA WIRE и терминиран с позлатени накрайници NEUTRIK REAN. За сглобяването е използван немски безоловен припой, с 3% съдържание на сребро, който според производителя гарантира 2% по-добра проводимост на спойката. Кабелът е с много прецизен тонален баланс и отворено звучене. Не е екраниран, поради което паразитния му капацитет е под 70pF/m. Липсата на екран теоретично би могла да създаде проблеми със смущения в някои системи. Практически никога не съм имал подобни грижи, въпреки че интерконектите ми са точно такива и минават в близост до множество захранващи кабели. Внимание, кабелът е с посока ! Инструкции за свързването-при закупуване.

Цена 69лв/комплект (дължина на кабелите 1m)

автор: инж.Ивелин Йовчев a.k.a. djpopa