USB DAC "VARNA 2 MINI 2016"

Категория: Сглобени модули

Този модел е базиран на процесори BURR BROWN (TEXAS INSTRUMENTS) от серия PCM2704CDB. Това е "джобен" формат USB DAC, създаден да заема малко място, да бъде лек и да е максимално удобен за употреба на места с ограничено пространство. Масово се ползва от офис служители за употреба със слушалки, както и от начинаещи потребители, които за пръв път си закупуват USB DAC. Цената му е изключително достъпна, дори и за клиенти със съвсем скромен бюджет.

За парите си предлага "правилен" звук, който в общия случай надхвърля в пъти качеството на всякакви вградени звукови карти. Мнозина потребители го ползват с ANDROID устройствата си и споделят, че звукът от слушалките им се подобрява многократно с този DAC. Притежава RCA линейни изходи за връзка с външен усилвател и може да бъде ползван успешно в домашната аудио система. Интересното е, че две по-ранни версии на този модел "Варна 2" бяха тествани в Холандия от сайта alldacinfo.com и получиха много висока оценка. Администраторът на сайта г-н Хендрик Шолтен ми сподели, че "Варна 2" е станал неговия любим малък DAC и го взема със себе си при пътуванията си из Европа. Благодарение на изключително ласкавото ревю, което той написа на сайта, този модел беше поръчан от множество чуждестранни клиенти в САЩ, Германия, Франция, Швейцария, Норвегия, Холандия, Дания, Италия, Гърция и др. Повечето след това ми писаха и оставиха чудесни отзиви за този DAC. Настоящата модификация "VARNA 2 MINI 2016" е най-съвършената от всички правени от мен до сега. Ползва изцяло аудио-грейд кондензатори и звученето й е с най-високо качество, спрямо всички предишни модификации. За пълна информация за този модел, цени и начини на поръчка/доставка, моля, посетете следния линк "VARNA 2 MINI 2016" .

Технически характеристики:
Дължина на думата -16bit
Семплираща честота -32kHz/44.1kHz/48kHz
Тип на процесора -BurrBrown, Texas Instruments, PCM2704CDB
Изходно ниво - 0,65V (RMS), Около 1Vp-p
THD+N с товар 10K - 0,006%
THD+N с товар 32Ohm - 0,025%
Изходна мощност при товар 32Ohm -12mW
Отношение сигнал/шум - 98dB
Входен интерфейс - USB 1.1
Изходни интерфейси - линеен изход RCA; 3,5mm букса за слушалки. Всички изходи могат да работят едновременно, без това да влияе на правилната работа на устройството.
Захранване - по USB шината.
Корпус - масивна, антирезонансна кутия от 12mm MDF, тапицирана с кожа за автотапицерии, меки крачета от самозалепващо кече.
Габарити - Височина-54mm; Ширина-80mm; Дълбочина (с буксите)-75mm
Тегло -174g

Крайна цена към клиенти - 85лв/бр
Гаранция 12 месеца

За въпроси и поръчки звънете на 0899825933 (инж.Йовчев).

Комплектът включва USB DAC, гаранционна карта, листовка с описание и инструкции за експлоатация.

Производител: "ПРИМА ПАРТИ" ООД, гр.Варна, ЕИК:200670351, МОЛ: инж.Ивелин Йовчев

 

Допълнителни аксесоари:

1. Интерконектен кабел RCA-RCA (чинч-чинч) за връзка ДАК-усилвател, изработен ръчно от мен, с посребрен OFC (oxygen free copper-безкислородна мед) проводник на американската компания ALPHA WIRE и терминиран с позлатени накрайници NEUTRIK REAN. За сглобяването е използван немски безоловен припой, с 3% съдържание на сребро, който според производителя гарантира 2% по-добра проводимост на спойката. Кабелът е с много прецизен тонален баланс и отворено звучене. Не е екраниран, поради което паразитния му капацитет е под 70pF/m. Липсата на екран теоретично би могла да създаде проблеми със смущения в някои системи. Практически никога не съм имал подобни грижи, въпреки че интерконектите ми са точно такива и минават в близост до множество захранващи кабели. Внимание, кабелът е с посока ! Инструкции за свързването-при закупуване.

Цена 69лв/комплект (дължина на кабелите 1m)

автор: инж.Ивелин Йовчев a.k.a. djpopa