Нов продукт от "THAULAB" - SPDIF DAC "Черно море 2 Audiophile Edition"

Публикувана на Петък, 10 Юни 2016

Новият модел SPDIF (optical/coaxial) DAC модел "Черно море 2 АЕ" е предназначен да осигури висококачествен звук на една бих казал неочаквано ниска цена. Базиран е на платформата "Черно море 2", като в новия модел са ползвани само audio grade филтриращи кондензатори на японската компания NICHICON (модел FW). Голямата промяна спрямо стандартния "Черно море 2" е в захранващия блок.

 

"Черно море 2 АЕ" ползва линейно, нестабилизирано захранване по разработената от мен схема "Pseudo-Kenotrone". Както се разбира от името, захранването имитира действието на кенотронното изправяне в ламповите усилватели. Изправителните диоди са само 2бр, а трансформатора е с две отделни вторични намотки, което значи че изправянето е Full Wave или "двупътно". Диодите са подбрани по звук (това са популярните сферични диоди на Philips, които сега се произвеждат от гиганта Vishay). Всички тези промени дават като резултат удълбочено нискочестотно присъствие. Басът е по-масивен и слиза осезаемо по-ниско спрямо варианта с импулсното захранване. Освен това линейното захранване, съчетано с качествени аудио-серия филтриращи кондензатори, дава много по-приятен и ненатоварващ звук. Въпреки по-благото и меко звучене, микродетайлът е значително по-релефен, тъй като вече не се маскира от металическите "крясъци" на импулсното захранване. Определено за добрия краен резултат, вина има и чудесния DAC на англичаните от WOLFSON MICROELECTRONICS, и по-конкретно WM8524. Личното ми мнение е, че при тази цена и дори няколко пъти по тази цена, звученето на този ДАК не може да бъде надминато. Това беше и водещия замисъл при създаването му-бюджетно решение, което да мери сили по звучене с много по-скъпи пазарни конкуренти. Определено мисля, че успях да го постигна.

Технически данни:
Входен итерфейс-SPDIF коаксиален и оптичен, избираем с ключе на предния панел
Изходен интерфейс-аналогови линейни изходи за връзка с усилвателно стъпало (Rin>10K)
Тип на приемника-WM8804
Тип на процесора-WM8524
Дължина на думата-до 24 бита включително
Семплиращи честоти-до 192kHz включително
Изходно ниво-2,1V RMS
THD+N : -89dB при -1dBFS
SNR - 106dB
Захранване-от външен DC адаптер 9V/450mA (влиза в комплекта)
Тегло без здаптера-357гр
Габаритни размери-В-60мм, Ш-147мм, Д-92мм (включва буксите и ключетата)

Крайна цена към клиенти - 220лв/бр
За въпроси и поръчки звънете на 0899825933 (инж.Йовчев)


Гаранция 12 месеца

Комплектът включва SPDIF DAC, захранващ адаптер и гаранционна карта.

Производител: "ПРИМА ПАРТИ" ООД, гр.Варна, ЕИК:200670351, МОЛ: инж.Ивелин Йовчев

При необходимост от фактура, моля, оставяйте данните за фактуриране чрез формата за контакти (фирмата не е регистрирана по ДДС).

 

автор: инж. Ивелин Йовчев a.k.a. djpopa