Специални версии на "Варна 4" и "Варна 4Н"

Публикувана на Вторник, 11 Декември 2018
Представям на вашето внимание две нови специални версии, предназначени за потребители, които искат нещо различно и уникално, както отвън, така и отвътре. Това са модификации на серийните USB DAC "Варна 4" и "Варна 4Н".

Прочети още: Специални версии на "Варна 4" и "Варна 4Н"

Новото комбинирано устройство USB DAC+слушалков усилвател "VARNA 4H"

Публикувана на Сряда, 03 Януари 2018

Представям на вашето внимание своя нов модел USB Combo Device, носещ наименованието „VARNA 4H”. Това е комбинирано устройство, което съдържа в себе си USB Audio DAC и усилвател за слушалки, в корпус, който е с почти същите габарити като на моделите от линия 4 (само 8mm по-широк). Както се подразбира от името на модела, устройството е базирано на доказаната вече архитектура на всички модели 4 и 5, а именно USB приемник на BurrBrown PCM2706 и цифро-аналогов преобразувател на WOLFSON WM8524.

Прочети още: Новото комбинирано устройство USB DAC+слушалков усилвател "VARNA 4H"

Новият усилвател STAK-2

Публикувана на Четвъртък, 31 Август 2017

Това е първата официална снимка на последния ми модел усилвател STAK-2 с интегрална схема LM1875. За да съм уверен в качествата му, пускам този анонс, едва след като вече съм навъртял повече от 2 месеца прослушвания и тестове. Убеден съм, че това на снимката наистина е най-доброто, което съм правил и изобщо слушал с LM1875.

Прочети още: Новият усилвател STAK-2

Подобрен USB DAC модел "VARNA 5.1"

Публикувана на Четвъртък, 15 Декември 2016

Съвсем предколедно излезе новата подобрена версия на най-добрия ми сериен модел USB DAC за момента, а именно "VARNA 5.1". Под познатия дизайн на корпуса се крие изцяло ново захранване. Какво и как точно е променено, ще разберете в следващите редове.

Прочети още: Подобрен USB DAC модел "VARNA 5.1"

Нов продукт от "THAULAB" - SPDIF DAC "Черно море 2 Audiophile Edition"

Публикувана на Петък, 10 Юни 2016

Новият модел SPDIF (optical/coaxial) DAC модел "Черно море 2 АЕ" е предназначен да осигури висококачествен звук на една бих казал неочаквано ниска цена. Базиран е на платформата "Черно море 2", като в новия модел са ползвани само audio grade филтриращи кондензатори на японската компания NICHICON (модел FW). Голямата промяна спрямо стандартния "Черно море 2" е в захранващия блок.

Прочети още: Нов продукт от "THAULAB" - SPDIF DAC "Черно море 2 Audiophile Edition"

Новият SPDIF coaxial/optical DAC модел "ЧЕРНО МОРЕ 2"

Публикувана на Петък, 01 Януари 2016

Ето го и него, най-после в завършен вид, новият SPDIF coaxila/optical DAC модел "ЧЕРНО МОРЕ 2". Първите две бройки бяха купени още от "родилната маса" и изобщо не успях да ги снимам. Едва на третата бройка ми е отдаде шанса да я отнеса вкъщи за фотосесия. Този модел се базира изцяло на чипов набор WOLFSON. Приемникът е отдавна доказалия се WM8804, един от чиповете с най-нисък привнесен джитър. А цифро-аналоговия преобразувател е WM8524. Употребата само на WOLFSON MICROELECTRONIC чипове и синергията, която се постига с тяхната съвместна работа, създава впечатляващ краен резултат в звуково отношение. Множество тестери изпробваха този нов модел и отзивите са винаги едни и същи-трудно е да се повярва, че нещо толкова евтино като този ДАК, може да свири толкова хубаво. Но явно може, ако се направи както се полага и целта далеч не е да се гони рекордна печалба.

Прочети още: Новият SPDIF coaxial/optical DAC модел "ЧЕРНО МОРЕ 2"