Новото комбинирано устройство USB DAC+слушалков усилвател "VARNA 4H"

Публикувана на Сряда, 03 Януари 2018

Представям на вашето внимание своя нов модел USB Combo Device, носещ наименованието „VARNA 4H”. Това е комбинирано устройство, което съдържа в себе си USB Audio DAC и усилвател за слушалки, в корпус, който е с почти същите габарити като на моделите от линия 4 (само 8mm по-широк). Както се подразбира от името на модела, устройството е базирано на доказаната вече архитектура на всички модели 4 и 5, а именно USB приемник на BurrBrown PCM2706 и цифро-аналогов преобразувател на WOLFSON WM8524.

Прочети още: Новото комбинирано устройство USB DAC+слушалков усилвател "VARNA 4H"

Новият усилвател STAK-2

Публикувана на Четвъртък, 31 Август 2017

Това е първата официална снимка на последния ми модел усилвател STAK-2 с интегрална схема LM1875. За да съм уверен в качествата му, пускам този анонс, едва след като вече съм навъртял повече от 2 месеца прослушвания и тестове. Убеден съм, че това на снимката наистина е най-доброто, което съм правил и изобщо слушал с LM1875.

Прочети още: Новият усилвател STAK-2

Подобрен USB DAC модел "VARNA 5.1"

Публикувана на Четвъртък, 15 Декември 2016

Съвсем предколедно излезе новата подобрена версия на най-добрия ми сериен модел USB DAC за момента, а именно "VARNA 5.1". Под познатия дизайн на корпуса се крие изцяло ново захранване. Какво и как точно е променено, ще разберете в следващите редове.

Прочети още: Подобрен USB DAC модел "VARNA 5.1"

Нов продукт от "THAULAB" - SPDIF DAC "Черно море 2 Audiophile Edition"

Публикувана на Петък, 10 Юни 2016

Новият модел SPDIF (optical/coaxial) DAC модел "Черно море 2 АЕ" е предназначен да осигури висококачествен звук на една бих казал неочаквано ниска цена. Базиран е на платформата "Черно море 2", като в новия модел са ползвани само audio grade филтриращи кондензатори на японската компания NICHICON (модел FW). Голямата промяна спрямо стандартния "Черно море 2" е в захранващия блок.

Прочети още: Нов продукт от "THAULAB" - SPDIF DAC "Черно море 2 Audiophile Edition"

Новият SPDIF coaxial/optical DAC модел "ЧЕРНО МОРЕ 2"

Публикувана на Петък, 01 Януари 2016

Ето го и него, най-после в завършен вид, новият SPDIF coaxila/optical DAC модел "ЧЕРНО МОРЕ 2". Първите две бройки бяха купени още от "родилната маса" и изобщо не успях да ги снимам. Едва на третата бройка ми е отдаде шанса да я отнеса вкъщи за фотосесия. Този модел се базира изцяло на чипов набор WOLFSON. Приемникът е отдавна доказалия се WM8804, един от чиповете с най-нисък привнесен джитър. А цифро-аналоговия преобразувател е WM8524. Употребата само на WOLFSON MICROELECTRONIC чипове и синергията, която се постига с тяхната съвместна работа, създава впечатляващ краен резултат в звуково отношение. Множество тестери изпробваха този нов модел и отзивите са винаги едни и същи-трудно е да се повярва, че нещо толкова евтино като този ДАК, може да свири толкова хубаво. Но явно може, ако се направи както се полага и целта далеч не е да се гони рекордна печалба.

Прочети още: Новият SPDIF coaxial/optical DAC модел "ЧЕРНО МОРЕ 2"

Новият усилвател GAINCLONE ver. STAK (Small Tube Amplifier Killer-малък убиец на лампови усилватели)

Публикувана на Сряда, 11 Ноември 2015

Ето че най-после излезе в продажба и най-новия ми усилвател, базиран на може би най-добрия интегрален чип LM1875. Неслучайно съм нарекъл версията STAK (Small Tube Amplifier Killer-малък убиец на лампови усилватели). Откак Кимура-сан от 47Laboratory създаде легендарния усилвател SHIGARAKI, славата на чипчето, което лежи в неговото сърце - LM1875, не само че не умира, но и расте с всеки изминал ден. Моята поредна разработка на тази тема е без прехвърлящи кондензатори в сигналния път, с нов тип захранване и оптимизирана дължина на сигналните линии.

Прочети още: Новият усилвател GAINCLONE ver. STAK (Small Tube Amplifier Killer-малък убиец на лампови усилватели)