Новата модификация 4Т-4 на модел "VARNA 4T" е вече в продажба

Публикувана на Петък, 17 Юни 2022

Представям на вашето внимание следващата версия на изключително успешния USB DAC "Varna 4T". Както е видно от снимките, устройството е претърпяло сериозни промени във визията си. Сега "Varna 4T" е много по-компактен, много по-лек и изключително симпатичен. Новата модификация се базира на най-новата платформа, която съм разработил, а именнто 4Т-4. На същата платформа се прави и по-скъпият "Varna 4T-AE", който също може да намерите на този сайт.

Прочети още: Новата модификация 4Т-4 на модел "VARNA 4T" е вече в продажба

Лимитирана серия USB DAC "VARNA 4T Audiophile Edition"

Публикувана на Събота, 11 Юни 2022
USB DAC "VARNA 4T Audiophile Edition" е аудио цифро-аналогов преобразувател, предназначен да превърне вашия компютър, лаптоп, таблет или телефон, в източник на висококачествен звук. Освен различна визия, този модел предлага нова платформа и специална компонентна база, което води до средно 20% по-ниски THD и 10% по-ниски IMD, спрямо "VARNA 4T". Серията е силно лимитирана, тъй като някои компоненти са практически ненамираеми в момента, следствие на кризата с полупроводниците. И за жалост няма да бъдат достъпни при големите американски дистрибутори още дълго време. Създаването на тази серия стана възможно, благодарение на натрупаните лични запаси от компоненти в моята работилница.

Прочети още: Лимитирана серия USB DAC "VARNA 4T Audiophile Edition"

Сериозно намаление на цената на посребрените интерконектни кабели RCA-RCA

Публикувана на Петък, 15 Април 2022
ГОЛЯМО НАМАЛЕНИЕ НА ПОСРЕБРЕНИТЕ ИНТЕРКОНЕКТНИ КАБЕЛИ !!! ОФЕРТАТА ВАЖИ ДО ИЗЧЕРПВАНЕ НА НАЛИЧНИТЕ КОЛИЧЕСТВА.
Аудио кабели за междублокова сигнална връзка, терминирани с RCA конектори. Изработени са с посребрен меден проводник на американската компания Alpha Wire. Медното жило е от материал OFC (oxygen free copper - безкислородна мед), което е покрито със сребърен слой. Изолацията е от PTFE (политетрафлуороетилен) или тефлон, ако ползваме лицензното наименование на фирмата DuPont (патентовано още през 1941г от французите). Проводникът е сертифициран за военна употреба по стандарт на NATO и може да се употребява в най-отговорни устройства и авио-космическа апаратура. Изолацията е сертифицирана за напрежение до 600V и температура до 200 градуса Целзий.

Прочети още: Сериозно намаление на цената на посребрените интерконектни кабели RCA-RCA

Прецизен звук от новият SPDIF optical DAC "Черно море 3.1"

Публикувана на Четвъртък, 02 Декември 2021

SPDIF optical DAC модел "BLACK SEA 3.1" е преработена версия на модел "BLACK SEA 3", в която са подобрени захранващите вериги и филтърните звена. Въпреки че на външен вид е почти идентична с по-евтиния модел, версия 3.1 ползва изцяло нова платка. Всички стабилизатори на напрежение са на компанията TEXAS INSTRUMENTS. Приемникът е отдавна доказалият се DIR9001 на на същите американци, един от чиповете с най-нисък привнесен джитър. А цифро-аналоговия преобразувател е изключително музикалния WM8524 на шотландците от WOLFSON MICROELECTRONICS (CIRRUS LOGIC). Оптичният приемник е японски на компанията SHARP (made in Japan), който понастоящен не се произвежда и не може да бъде закупен от официалните дистрибутори, но за щастие аз имам запаси от напълно оригинални такива приемници.

Прочети още: Прецизен звук от новият SPDIF optical DAC "Черно море 3.1"

Кабели в AUDIOPLATINUM

Публикувана на Понеделник, 18 Март 2019
Настоящата статия има за цел да представи артикулите в сектор "Кабели", които се предлагат от Аудиоплатинум. Освен двете вече добре познати предложения за RCA интерконектни кабели и USB кабел, добавям към колекцията и ново попълнение - цифров оптичен аудио кабел.

Прочети още: Кабели в AUDIOPLATINUM

Новият усилвател STAK-2

Публикувана на Четвъртък, 31 Август 2017

Усилвател STAK-2 с интегрална схема LM1875.  Убеден съм, че това е най-доброто, което съм правил и изобщо слушал с LM1875.

Прочети още: Новият усилвател STAK-2